2017. május 6., szombat

Mon Guerlain

Még március elején volt szerencsém részt venni egy Guerlain blogger délelőttön, ahol megismerkedtünk az új, Mon Guerlain illattal. Betekintést nyertünk, nem csak az új illat kulliszatitkai mögé, de magát a Guerlain házat is kicsit jobban megismerhettük. Kicsit korábban szerettem volna írni az új parfümről, de ami késik nem múlik :)


Az új illat a nőiességet hivatott megformálni, tiszteleg a modern, erős, szabad és érzéki nők előtt. Így számomra nem meglepő, hogy a parfüm arca Angelina Jolie lett, aki mindezt megtestesíti. Számos arcát mutatta már meg élete során és ha magunkba nézünk, nekünk is számos arcunk van, amit vagy meg tudunk/akarunk mutatni vagy sem, de magamat ismerve, nem igazán lehet ezeket eldugni :) 


A Mon Guerlain az igaz emberi kapcsolatok koncentrációja, azoké az embereké, akik kivételessé varázsolják ezt a kreációt. A Mon Guerlain egy-egy illatjegyévé válik, a parfümé, amit a különleges, őszinte és valódi nőnek alkottak meg. A parfümőr nem más, mint Thierry Wasser, a Guerlain ötödik parfümőre.

"Mint az elődeim esetében, engem is a tökéletes munka iránti szenvedély, a művészi munka tisztelete, ennek a kettőnek találkozása, valamint az érzések iránti nyitottság irányít a munkámban.”


A Mon Guerlain nem csak a parfümből áll és köré fűzött történetből. A Mon Guerlain attól Mon Guerlain, hogy megálmodtak egy illatot, egy üveget, hozzá egy tökéletesen passzoló nevet (annyira jó kimondani, annyira könnyed és finom :) )és kiemeltek egy olyan "témát", amivel egy egységet képezve születik meg ez a termék. A négy elem egységéből és belőlünk, akik viselik ezt az illatot, áll össze a Mon Guerlain.


A Mon Guerlain üvegét, a „Quadrilobe” üveget Gabriel Guerlain álmodta meg és a Baccarat alkotta meg kézműves munkával 1908-ban. A legendás parfümök üvege, erről lett híres az évek folyamán. Az ikonikus Guerlain üvegek egyike, amely számtalan művészt és tervezőt inspirált, akik minden egyes újabb kreációjukkal újraértelmezték. Most a Mon Guerlaint rejti magában.


Maga az illat négy természetes elemből áll össze: tahiti vanília, carlan levendula, sambac jázmin és szantálfa. Tahiti vaniília a kiinduló pont a Mon Guerlain kompozíciós munkája mögött, a kedvenc nyersanyag, ami több mesterműtől is elválaszthatatlan, így megjelenik a Shalimarban, a Habit rouge-ban és a Jicky-ben. Klasszikus, maszkulin vonásai ellenére (elsősorban férfi illatokhoz használnak levendula esszenciát), a carla levendula tökéletesen egyesül az érzéki és titokzatos tahiti vaníliával. A sambac jázmin az összekötőkapocs, ami egyesíti a fenséges vaníliát  a levendulával; az esztéta, aki szépséget ad ennek  a kompozíciónak. különlegessége a jázminnak, azon túl hogy az egyik legdrágább összetevő, mindig helyben, ahol terem a jázmin, ott készül el az esszencia, mivel nem lehet szállítani. Végül a szantálfa, kifejezi a belső gazdagságot és erőt, amit minden nő birtokol. Ez az a fa, ami erőt ad és megőrzi az örökkévalóságig tartó nőiesség misztériumát.

A megjelenés előtti blogger délelőttön, volt szerencsénk a felsorolt összetevőket külön, külön, majd a parfüm formájában egyszerre megismerni. Hihetetlen élmény volt számomra  az esszenciákat, amivel egy nagy parfüm ház dolgozik megismerni és utána viselni azt az illatot, amit alkottak belőlük. A Mon Guerlain számomra egy erősen édes illat, ami mellett ott van egy könnyed fűszeres vonal is. Kiválóan érezhető benne a levendula és a vanília édes alap illata is. Teljesen azonos számomra azzal, amit képvisel. Sokszínű, sokrétű és kitartó :) Ezt annak is köszönheti hogy természetes összetevői révén, más és más illatot hoz (az alap illaton túl) mindenki bőrén, ettől lesz egyedi :) Az illata  hosszan tartó, egész nap egyenletes intenzitással "működik". Örülök, hogy megismerhettem ezt az illatot és a történetet, ami hozzá kapcsolódik.




„Az illat az emlékezés legintenzívebb formája… a maga módján egy láthatatlan ruha, egy játék aközött, hogy mit akarunk elrejteni és mit felfedni” /Guerlain Perfmuer since 1828/


Ha bővebben érdekel Benneteket a parüm, akkor keressétek fel a parfüm saját oldalát www.monguerlain.hu


Készülök még Nektek posztokkal a Guerlain parfümök kapcsán, mert nagyon érdekel a téma és szeretném, ha kicsit ti is többet megtudnátok egy-egy illat hátteréről :)

Ann :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése