2016. március 15., kedd

ÚJ Arcápolási rutin

Rebesgettem egy-két posztban, hogy az utóbbi időben változott az arcápolási, arc tisztítási rutinom. Van a mi maradt, van ami ment. Az egész változás két egyszerű ok miatt következett be: 1 - tél, 2 - AVON arctisztító készüléket használok, amit még karácsonyra kaptam.


Régen szinte minden tél megviselte az arcbőröm. Kiszáradt, húzódott, hámlott, bármit használtam csípte az arcom. Nem tudtam vele mit kezdeni. Ez egy pár éve elmúlt, így egyszerűbb hidratálókat használtam, de most januárra megint előjött a probléma. 

Az arctisztító készülék használata is új terméket követelte. A bőröm macerás, általában ha hosszabb ideig kell rajta hagynom valamit az irritálja és ez elő jött az arctisztító készülék használatánál is. Az eddig jól működő Nivea arctisztító tej csípte az arcom, nem bírtam kivárni míg végzek az arcom megtisztításával, így le kellett váltanom.

Ez a két probléma vezetett vissza a La Roce-Posay márkához, ami egyszer már helyrerázta az arcom. Tudtam, hogy a szárazság, hámlás meg fog szűnni, de abban csak reménykedni mertem, hogy nem fog csípni :) Gyakorlatilag ők kerültek be a régiek közzé, a Nivea ment.

La Roche-Posay 
Micellás Arctisztító Gél

Szappanmentes, színezékmentes, alkoholmentes és parabénmentes. 

Kifejezetten érzékeny bőrűeknek lett kifejlesztve ez a hidratáló tisztító gél, ami nem csak micellás, de termál vizet is tartalmaz. Kétféle képen használható. egyrészt a szokásos módon, ahogy általában mossuk az arcot, vagy elég ha csak nedves arcra felvisszük, majd gyengéden áttöröljük, de nem mossuk le. Így intenzívebb a hatása. Az elején, hagytam hogy teljesen beszívódjon a gél egy - egy arctisztítást követően, ami egyrészt intenzív hidratáló hatású volt, másrészt nem éreztem utána semmit, csak tisztaságot. Ha csak vele mosok arcot, akkor a bőröm nem húzódik.
Őt használom az arctisztító készülékhez és szerencsére nem csíp, nem irritál, nyugodtan végig viszem a programot az arcomon, anélkül, hogy bármi is elrontaná az élményt:)
Ha érzékeny, száraz a bőrötök érdemes vele egy próbát tenni.Mindamellett, hogy tisztít, nyugtatja a bőrt és a címke szavaival élve "tiszteletben tartja a bőr fiziológiás PH értékét. :)

Neutrogena 
Visibly Clear Pink Grapefruit Facial Wash


Ez a termék ősidők óta velem van, változó igénybe vétellel :D Ha kevés a pattanásom ritkán, ha sok - mint az utóbbi időben - akkor rendszeresen használom. Szóval ez a termék egy frissítő, grapefruitos mélytisztító gél, pattanásos , mitesszeres bőrre. 
Használata után érzem, hogy a gyulladt ragyáim mérséklődnek, szerintem rövid lesz a gyógyulási idő is. Nem szárít brutális módon, így nekem ez teljesen megfelel, mert annak ellenére, hogy vannak pattanásaim, nem zsíros a bőröm. Őt is simán tudom használni az arctisztító készülékkel, de kizárólag csak a problémás felületen, máshol nem.

Salthouse Luxus Holt-tengeri maszkok



A két termékből, a Holt-tengeri peeling maszk barackmaggal is már régi kedvenc. Kéthetente egyet feldobok, de van hogy ritkábban és mintha kicseréltek volna :) Szépen radíroz, nem csíp, nem szárít, kellemes, puha lesz tőle a bőröm. Időnként az arcom szélein kipirosodom tőle, de nem mindig és azt nem kíséri más, kellemetlen érzés. Így akiknek a bőrük kényes a maszkokra először próbálják ki kis felülete - mint bármilyen más terméket. 
A másik maszk még most lesz próbán :) Ő egy algás hidratáló, mélytisztító maszk. Az uborkás verziót már próbáltam, az nem ütött szíven, kíváncsi vagyok ő milyen lesz :) Bár eddig nálam az igazán durva hidratáló maszk a Dr. Chen maszk volt. Olyat még kell majd szereznem :)


Hidratálásra két krémet használok, ezekből is egy régebbi, örök kedvenc, egy pedig új, a januári horror arc eltüntetése érdekében vett termék :)

Naturstar
Körömvirág gél



Őt nagyon szeretem, szintén érzékeny, száraz bőrre lett kifejlesztve, rengeteg gyógynövényt tartalmaz Amellett, hogy hidratál, a gyulladt pattanásokra is hat, segít megszüntetni a gyulladást és a sebkezelésben is kifejti jótékony hatásait, Gyakorlatilag  használom az arcomra, a kezemre is. Gyorsan beszívódik, nem hagy zsíros érzete és hatékony. 

La Roce-Posay
Hydraphase Intense Riche


Őt pluszba a gyógyszerészem ajánlotta, mert nagyon száraz bőrre lett kifejlesztve. Intenzíven hidratál, szintén tartalmaz termálvizet és hialuronsav is szerepel az összetevők között. A speciális formula a víz azonnali bőrbe jutását segíti elő a krém, valamint tartós hidratálást biztosít. Ez a krém egy picit nehéz, ezért elég belőle kevés is (nem hiába olyan kicsi a hely, hogy kinyerd a tubusból), gyorsan beszívódik és nem viccelek, két nap után eltűnt a húzódó hámló réteg a bőrömről. Hihetetlen gyorsan hatott. elég intenzív, így mikor helyre jött az arcom már levesebbet használtam belőle, ma már nem használom minden nap, de az arcom látványosan szebb, és üdébb lett, már nem száraz a bőröm, normálnak mondanám, de igazi normál bőröm sose lesz :)

Szóval ez lett az új rutin, kiegészülve még az AVON arctisztító készülékével. 
Amit rendszeresen használok, az továbbra is kb. 3 termék és a L'Oréal micellás arclemosója.
Szépen kezelik a problémáimat, az utolsó krém, az meg is szüntette a legdurvábbat, ami a tél miatt alakult ki és most azt mondom kezd visszarázódni a bőröm :)

Nektek vannak ezer éves kedvenceitek vagy mindig valami újdonságot próbáltok ki?

Szép hetet Beautyk :)

Ann :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése