2015. május 22., péntek

NYX Bridal Day

Nem is tudom, hogy hol láttam meg, hogy az Alveola Kft. szervez egy napot az idei esküvői sminktrendek jegyében. Mivel nyáron lesz egy menyasszonyi sminkem, ezért úgy érzetem mindenképp el kell mennem. Egyrészt érdekel, másrészt szeretném, ha meg lenne elégedve a sminkkel az ara az ő nagy napján :)




A NYX Bridal Day-en nem csak az aktuális trendekről kaptunk egy képet, de 3 különböző stílusú sminket is elkészített nekünk Schlovicskó Kata sminkmester, aki mindezeken felül számos praktikát is átadott nekünk :)


Az első egy sokak által kedvelt menyasszonyi smink volt, a romantikus, könnyed, a szépséget lágyan kiemelő smink. Az alapozót kézzel vitte fel Kata, hogy a ne érezze (jelen esetben) a modell, hogy egy maszkot adunk rá. Ez azoknál a menyasszonyoknál fontos, akik sosem sminkelik magukat.




A második smink még mindig inkább a természetes szépség kiemelésére szolgál, de sokkal karakteresebb, határozottabb vonalak kiemelésére jó. Tehát a második kör a kontúrozásról szólt. Ez érdekelt a legjobban, rengeteg kérdés kavargott bennem a technikáról, a termékekről, azok mennyiségéről, de szinte mindent helyre tett ez a kör. Itt ismerkedhettünk meg egy nyári újdonsággal  a NYX kontúrpalettájával, ami aha jól emlékszem júliusban kerül a boltokba. Kata szerint - most használta először - rendkívül jó tapadása volt a poroknak és könnyen tudott velük dolgozni. A szem környékén a bőrnél 2-3 árnyalattal világosabb, az arccsont alatt a bőrnél 2-3 árnyalattal sötétebb korrektor vitt fel, amit szivaccsal összedolgozott, majd egy vékony réteg alapozót vitt fel, hogy egységes, szépen árnyékolt legyen az arc, végül az új palettával fixált, árnyékolt és kiemelt. Itt még a korrektorok mellett egy kis illuminátort is felvitt az arccsont fölé, ami enyhe csillogást és ezáltal egy kis üdeséget adott az arcnak. 






A szuper kontúr paletta, már nagyon várom :)))

A harmadik smink extrém smink volt, de legalábbis erőteljesebb az előzőeknél, ahol Kata már köveket és műszempillát is használt. Ennél a sminknél érdekesség volt számomra, hogy a szemhéjon azt a részt ahol sötétebb színeket használt Kata először ceruzával dolgozta át, és majd csak az után vitt fel szemhéjalapozót, így téve még tartósabbá a sminket. Számomra ez az igazi menyasszonyi smink, fura hogy az életben ez az amit a legkevésbé keresnek az arák bár belegondolva, én sem így sminkelnél, és a fehér ruha is messze áll tőlem:) :)




Tanulságos és izgalmas nap volt, örültem, hogy ott lehettem :)
Köszönöm Kálóczi Nórának a lehetőséget és remélem még sok hasonló napon részt vehetek a NYX Cosmeticsnél :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése